Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki w przygotowaniu pasztet z cukinii z żółtym serem i pieczarkami. Pasztet jest bardzo smaczny Polecam wszystkim.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cukinie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce ma być 3 szkl. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pieczarki obrać pokroić i poddusić na oleju. Cebule drobno pokroić . Do jednej dużej miski przełożyć cukinie, ser żółty , pieczarki , bułkę tartą , żółtka , czosnek przeciśnięty przez praskę , Vegetę , pietruszkę ,majeranek, olej i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i wymieszać z masą. Masę przełożyć do blaszki keksowej i piec około 1 godziny w temp 200 stopni.
Pasztet z cukinii
Pieczarki obrać pokroić i podsmażyć na oleju
Pasztet z cukinii
Pieczarki obrać pokroić i poddusić na oleju
Pasztet z cukinii
Do jednej dużej miski przełożyć cukinie, ser żółty , pieczarki , bułkę tartą , żółtka , czosnek przeciśnięty przez praskę , Vegetę , pietruszkę ,majeranek, olej i dokładnie wymieszać
Pasztet z cukinii
Białka ubić na sztywna pianę i wymieszać z masą. Masę przełożyć do blaszki keksowej