goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasztet z cukinii 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sezonie robię go bardzo często

Pasztet z cukinii 4 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasztet z cukinii 4

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii 4
Cukinię ścieramy na grubej tarce lub miksujemy - odciskamy z nadmiaru soku. Cebulę siekamy i podduszamy na maśle. Natkę pietruszki siekamy. Do w/w składników dodajemy bułkę tartą, żółtka, starty na tarce ser żółty oraz przyprawy. Całość mieszamy. na koniec dodajemy ubitą z białek pianę. Masę mieszamy, przekładamy do natłuszczonych keksówek i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Pasztet z cukinii 4
Do startej cukinii dodajemy wszystkie składniki