goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasztet z cukinii wg goofy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sezonie cukiniowym pasztet smakuje wyjątkowo. Genialny do kanapek - polecam!

Pasztet z cukinii wg goofy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukinii wg goofy

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii wg goofy
Cukinie ścieramy na tarce, odciskamy z nadmiaru soku. Natkę pietruszki siekamy, cebulę siekamy podduszamy delikatnie na maśle. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy na foremek do pieczenia. Pasztet pieczemy około 70 minut w 190 stopniach.
Pasztet z cukinii wg goofy
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach
Pasztet z cukinii wg goofy
Cebulę siekamy i podduszamy na 1/2 kostce masła
Pasztet z cukinii wg goofy
Niepowtarzalny smak pasztetu robi pikantna przyprawa do grilla
Pasztet z cukinii wg goofy
Z podanej porcji przygotowujemy 2 foremki do zapiekania