agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pasztet z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pasztet z fasoli pasztet z fasoli

pasztet z fasoli

Składniki:

pasztet z fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

pasztet z fasoli
Ugotowaną miękką fasolę dokładnie rozetrzeć na sicie i wybrać skórki. Dodać śmietanę i połowę tartego sera oraz sól i pieprz do smaku. Starannie oczyszczone pieczarki pokroić drobno, podobnie cebulę. Pieczarki i cebulę smażyć na patelni wraz z rozkruszonymi drożdżami do momentu wyparowania wody. Masę fasolową połączyć z pieczarkami, wbić jajka i starannie wymieszać.
Pasztet przełożyć do formy, posypać resztą tartego sera i wstawić do piekarnika. Piec aż wierzch się zrumieni.