agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Pasztet z fasoli 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny pasztet z fasoli. Takiego na pewno nie jedliście.

Pasztet z fasoli 4

Składniki:

Pasztet z fasoli 4

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z fasoli 4
Ziemniaki wyszorować i zagotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obrać i przepuścić przez maszynkę. Fasolkę uprzednio wymoczoną i ugotowaną do miękkości w wodzie również przepuścić przez maszynkę, wymieszać z ziemniakami dodając jajko, smalec i musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Włożyć masę do natłuszczonej formy i zapiec. Przed tym jeszcze ułożyć na górze kilka wiórków smalcu. pasztet podawany na zimno do chleba.