lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet z gęsi z powidłem śliwkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z gęsi z powidłem śliwkowym

Pasztet z gęsi z powidłem śliwkowym

Składniki:

Pasztet z gęsi z powidłem śliwkowym

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z gęsi z powidłem śliwkowym
Gęś umyj i pokrój na mniejsze części.Wraz z obraną i pokrojoną włoszczyzną ugotuj mięso do miękkości.Gdy gęś będzie miękka zmiel ją wraz ze skórą,dodaj do tego jaja,przyprawy oraz czerstwą bułkę.Masę przełóż do formy do pieczenia pasztetu i piecz 35-45 minut w temp 180. Śliwki obierz i wydryluj, zalej wodą ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.Dodaj do nich napęczniałą żelatynę.Ostudzony pasztet zalej masą śliwkową.

Tagi:

śliwki