Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pasztet z grzybów leśnych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeżeli ktoś nie ma grzybów leśnych, mogą to być pieczarki.

Pasztet z grzybów leśnych

Składniki:

Pasztet z grzybów leśnych

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z grzybów leśnych
Grzyby leśne umyć, osączyć, większe pokroić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć grzyby.
Soję ugotować według przepisu na opakowaniu, zemleć.
Zmieloną soję wymieszać z podsmażonymi i ostudzonymi grzybami.
Do masy grzybowej, dodać jajka, mąkę i mleko.
Doprawić solą i pieprzem.
Wyrobić na gładką masę.
Formę wysmarować 2 łyżkami oleju i w rogach posypać tartą bułką. Wyłożyć masę, posypać bułką i piec 40 minut w 200 stop