anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pasztet z indyka bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny w smaku i aksamitny w swej strukturze pasztet z indyka. Bez konieczności pieczenia, bardzo łatwy i mało pracochłonny do zrobienia.

Pasztet z indyka bez pieczenia Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasztet z indyka bez pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z indyka bez pieczenia
Mięso opłukać, osuszyć i przełożyć do garnka. Dodać liść laurowy, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, sól i świeży majeranek. Wlać szklankę wody, zagotować i dalej gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie. Lekko przestudzić, a następnie usunąć kość.

Mięso przełożyć do rozdrabniacza i rozdrobnić. Wlać roztopione masło, dodać świeżo mielony kolorowy pieprz i suszony majeranek. Całość jeszcze przez chwilę miksować, aż pasztet będzie aksamitnie gładki.

W razie potrzeby pasztet doprawić do smaku i ponownie krótko zmiksować.
Pasztet z indyka bez pieczenia