Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Pasztet z jagnięciny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny pomysł na pasztet z jagnięciny

Pasztet z jagnięciny

Składniki:

Pasztet z jagnięciny

 

 

  • Na masę pasztetową:
  • 20 dag. gotowanej szynki
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 70 dag. pieczonej jagnięciny
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jagnięciny
Z mąki, jajka, masła i wody zagnieść ciasto. Jagnięcinę zmiel. Wymieszaj z natką i pokrojoną w kostkę szynką. Brzegi i dno natłuszczonej formy wyłóż ciastem. Rozsmaruj masę pasztetową. Przykryj pozostałym ciastem. Nakłuj ciasto widelcem. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz godz. w temp. 180 st.