WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet warzywny w kolejnej odsłonie. Tym razem z kaszy jaglanej z dodatkiem fasoli, marchewki i kalafiora.

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

Składniki:

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

Kasza

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora
Kaszę jaglaną gotujemy, by była dość miękka.

Kaszę jaglaną gotujemy, by była bardziej miękka, niż powinna i przekładamy do naczynia do wystudzenia.

Warzywa

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora
Wszystkie warzywa gotujemy na miękko na parze.

Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy, razem z kalafiorem podzielonym na różyczki gotujemy na parze do miękkości.

Masa

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora
Warzywa razem z kaszą blendujemy i doprawiamy.

Ostudzone warzywa dodajemy do kaszy razem z fasolką z puszki. Blendujemy na jednolitą masę.

Dodajemy posiekaną natkę z pietruszki, jajka, bułkę tartą oraz doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

Pieczenie

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora
Pasztet zapiekamy ponad godzinę w 200 stopniach.

Blaszkę keksówkę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Przekładamy masę i posypujemy bułką.

Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni i pieczemy przez ok 1-1,5 godziny. Studzimy dokładnie przed krojeniem.