Pasztet z królika

Babcia Halinka - autor przepisu Pasztet z królika offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pasztet z królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z królika - SKŁADNIKI:

  • 1 tuszka z królika
  • 30 dag boczku wieprzowego
  • 30 dag wątroby
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 bułki kajzerki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Pasztet z królika - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i pokrajana cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia dodać pokrajaną na małe kawałki watrobę. Naczynie z miękkim mięsem zestawić z ognia, mięso wyjąć i oddzielić od kości. Do sosu włożyć bułki i odstawić do wystudzenia. Zimne mięso razem z bułką przepuścić trzykrotnie przez maszynkę, wbic jajka, dodac przyprawy do smaku, wyrobić. Pasztet upiec.



Komentarze do Pasztet z królika (strona 1 z 1)  
Gość

Renia79
gość

2008-11-09 13:41
Super sprawa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Tort urodzinowy Mariel Rumiane ślimaczki  Świderki w sosie z kiełbasą i kukurydzą
Prosty baranek wielkanocny Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Koszyczki z czosnkiem niedźwiedzim
Pasztet z szynki z warzywami Świąteczne ciastka przekładane marmoladą Zapiekany pasztet z mięs mieszanych
Ryżowa niespodzianka Łopatka marynowana w chilli Sałatka ananasowa ze słoneczniczek
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane