Pasztet z królika

Babcia Halinka - Przepis na: Pasztet z królika offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pasztet z królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z królika - SKŁADNIKI:

Pasztet z królika - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i pokrajana cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia dodać pokrajaną na małe kawałki watrobę. Naczynie z miękkim mięsem zestawić z ognia, mięso wyjąć i oddzielić od kości. Do sosu włożyć bułki i odstawić do wystudzenia. Zimne mięso razem z bułką przepuścić trzykrotnie przez maszynkę, wbic jajka, dodac przyprawy do smaku, wyrobić. Pasztet upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z królika (strona 1 z 1)  
Gość

Renia79
gość

2008-11-09 13:41
Super sprawa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jarski pasztet z dynią Konfitura z aronii i śliwek Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy Domowe hamburgery
Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Kruche pyszności
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto Cynamonowiec z porzeczkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane