Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Pasztet z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i

Pasztet z królika

Składniki:

Pasztet z królika

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i pokrajana cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia dodać pokrajaną na małe kawałki watrobę. Naczynie z miękkim mięsem zestawić z ognia, mięso wyjąć i oddzielić od kości. Do sosu włożyć bułki i odstawić do wystudzenia. Zimne mięso razem z bułką przepuścić trzykrotnie przez maszynkę, wbic jajka, dodac przyprawy do smaku, wyrobić. Pasztet upiec.