Pasztet z królika

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pasztet z królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z królika - SKŁADNIKI:

Pasztet z królika - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i pokrajana cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia dodać pokrajaną na małe kawałki watrobę. Naczynie z miękkim mięsem zestawić z ognia, mięso wyjąć i oddzielić od kości. Do sosu włożyć bułki i odstawić do wystudzenia. Zimne mięso razem z bułką przepuścić trzykrotnie przez maszynkę, wbic jajka, dodac przyprawy do smaku, wyrobić. Pasztet upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z królika (strona 1 z 1)  
Gość

Renia79
gość

2008-11-09 13:41
Super sprawa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Zrazy mielone z pieczarkami i serem Sernik na zimno warstwowy Tymiankowy sos grzybowy z duszonych grzybów
Śledź po gdańsku w białym winie i jabłuszku Prosty dżem jabłkowy Pierogi z masą makową
Sałatka  z kiełkami cebuli Koktajl ananasowy z białą czekoladą Spaghetti z pomidorami
Deser ryżowy z cynamonem Placki ziemniaczane z kapustą Ciasto Królowa Śniegu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane