Pasztet z królika

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pasztet z królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z królika - SKŁADNIKI:

Pasztet z królika - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i pokrajana cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia dodać pokrajaną na małe kawałki watrobę. Naczynie z miękkim mięsem zestawić z ognia, mięso wyjąć i oddzielić od kości. Do sosu włożyć bułki i odstawić do wystudzenia. Zimne mięso razem z bułką przepuścić trzykrotnie przez maszynkę, wbic jajka, dodac przyprawy do smaku, wyrobić. Pasztet upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z królika (strona 1 z 1)  
Gość

Renia79
gość

2008-11-09 13:41
Super sprawa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Deser czekoladowo śmietankowo jagodowy Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie
Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą Zupa cytrynowa z makaronem Omlet z warzywami
Naleśniki z dżemem truskawkowym Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Szwedzka sałatka śledziowa
Śledzie z rodzynkami Mamina szarlotka Jajka w laskowej skorupie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane