Pasztet z królika

Babcia Halinka - Przepis na: Pasztet z królika offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pasztet z królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z królika - SKŁADNIKI:

Pasztet z królika - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę króliczą umyć, podzielić na mniejsze kawałki, dodać boczek i pokrajana cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia dodać pokrajaną na małe kawałki watrobę. Naczynie z miękkim mięsem zestawić z ognia, mięso wyjąć i oddzielić od kości. Do sosu włożyć bułki i odstawić do wystudzenia. Zimne mięso razem z bułką przepuścić trzykrotnie przez maszynkę, wbic jajka, dodac przyprawy do smaku, wyrobić. Pasztet upiec.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z królika (strona 1 z 1)  
Gość

Renia79
gość

2008-11-09 13:41
Super sprawa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ciasto truskawkowe z masą krówkową Muffinki cukiniowe z krakersową posypką Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką
Śliwki pod orzechowo-owsianą kruszonką (crumble) Pasztet z cukinii z papryką Bigos z prawdziwkami
Rafaello słodkie kuleczki z kaszy manny Sernik z malinami na czekoladowym spodzie Ciasteczka z czekoladą i truskawkami bez pieczenia
Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru Sałatka z rukoli z pomarańczą i orzechami pekan Lasagne z grillowanymi warzywami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane