Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pasztet z królikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smakowity pasztet z dodatkiem królika. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Warto go przygotować. Polecam!!!

Pasztet z królikiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z królikiem

 

  • 5 nóg z królika
  • 1/2 kg boczku surowego wieprzowego
  • 30 dag wątróbki z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasztet z królikiem
Nogi z królika, boczek, wątróbkę i marchewkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości. Mięso, marchewkę i cebulę mielę przez maszynkę do mielenia. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, przyprawę uniwersalną, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Masę wykładam na foremkę (wymiary 11cmx30cm). Wyrównuję. Pasztet piekę 75 minut w temperaturze 180 stopni. 
Pasztet z królikiem
Nogi z królika, boczek, wątróbkę i marchewkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości.
Pasztet z królikiem
Mięso, marchewkę i cebulę mielę przez maszynkę do mielenia.
Pasztet z królikiem
Do zmielonego mięsa dodaję jajka, przyprawę uniwersalną, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
Pasztet z królikiem
Masę wykładam na foremkę (wymiary 11cmx30cm). Wyrównuję. Pasztet piekę 75 minut w temperaturze 180 stopni.