lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet z mięsa mielonego z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z mięsa mielonego z brukselką

Pasztet z mięsa mielonego z brukselką

Składniki:

Pasztet z mięsa mielonego z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z mięsa mielonego z brukselką
Mięso połącz z jajami,bułką tartą,pokrojonym ząbkiem czosnku,natką pietruszki,koncentratem pomidorowym,bułką tartą oraz przyprawami do smaku.Formę na keks posmaruj olejem,oprósz mąką i napełnij połową masy na której poukładaj miękkie brukselki.Przyłóż je drugą połową mięsa.Wyrównaj wierzch pasztetu na którym poukładaj plasterki pomidorów i wstaw go na godz do pieczenia (180 st).