agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pasztet z miesa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pasztet z mięsa wieprzowego

pasztet z miesa wieprzowego

Składniki:

pasztet z miesa wieprzowego

 

 

Sposób przygotowania:

pasztet z miesa wieprzowego
Grzyby wypłukać. Wątrobę wypłukać, obrać z błon. Mięso opłukać. Wątrobę zaparzyć, wyjąć ją i w tej samej wodzie ugotować mięso z grzybami i przyprawami; przecedzić wywar odparować. Przygotować formę, nastawić wodę. Bułki namoczyć w odparowanym wywarze, odcisnąć. Mięso, wątrobę i grzyby, bułkę i podgardle- przepuścić dwukrotnie przez maszynkę. Masę wymieszać z jajkiem i przyprawami. Formę wyłożyć plasterkami słoniny, włożyć masę mięsną, wygładzić. Zapiec w piekarniku.

Tagi:

grzyby