iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Pasztet z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Domowe pasztety są najlepsze bo wiemy co jemy, a ich przygotowanie wcale nie musi być pracochłonne ten jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny.

Pasztet z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasztet z pieczarkami

 

  • 1/2 kg mięsa drobiowego ja miałam gulaszowe
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 5 pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 10 dag masła

Sposób przygotowania:

Pasztet z pieczarkami
Cebulę pokroić na ćwiartki i razem z całymi pieczarkami zrumienić na oleju, następnie zdjąć z patelni, a na tłuszczu podsmażyć pokrojone na mniejsze kawałki mięso drobiowe i wątróbkę do mięsa dodać 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku. Kiedy mięso i warzywa wystygną przełożyć je do blendera, dodać pokrojone w kostkę masło, czosnek pokrojony w plasterki i dokładnie całość zmiksować na jednolitą pastę na koniec pasztet doprawić solą, pieprzem prawdziwym i niewielka ilością majeranku.Przygotowany pasztet przełożyć do słoiczka i schłodzić. 
Pasztet z pieczarkami
Wszystkie składniki pasztetu zmiksować.

Tagi:

mięso