reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Pasztet z podrobów bez pieczenia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Nie wiem jak wasze dzieci, ale moje dziewczyny nie jadają podrobów, ale pasztet zajadały ze smakiem :)

Pasztet z podrobów bez pieczenia

Składniki:

Pasztet z podrobów bez pieczenia

 

  • 500g żołądków drobiowych

 

  • 500g serduszek drobiowych

 

  • 200g wątróbki drobiowej

 

  • 2 cebule

 

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • 3-łyżki maggi

 

  • olej do podsmażenia

 

  • 3/4 l wody

 

 

  • Dodatkowo

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z podrobów bez pieczenia

podroby

Pasztet z podrobów bez pieczenia
Stopniowo przesmażamy podroby na rozgrzanym oleju

Podroby myjemy i osuszamy ( ja zostawiłam na godzinę na durszlaku)

Na rozgrzanym oleju podsmażamy porcjami podroby, a na końcu pokrojoną w kosteczkę cebulę.

gotowanie

Pasztet z podrobów bez pieczenia
podsmażone podroby i cebulę przekłądamy do garnka

Wszystko przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy, czosnek i maggi- gotujemy bez przykrywki na małym ogniu 35-40 minut.

przygotowanie

Pasztet z podrobów bez pieczenia
Pasztet przekładamy do miski lub słoików i zalewamy maśłem klarowanym

Miękkie podroby studzimy i odcedzamy, wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie - wywar zostawiamy.

Podroby mielimy.

Masę doprawiamy pieprzem i ew solą, wlewamy wywar-płynu dodajemy stopniowo i nie powinno go być więcej niż 1,5 szklanki.

Pasztet przekładamy do słoika lub miseczek i zalewamy rozpuszczonym masłem- pasztet nie będzie wysychał.

Odstawiamy do lodówki na kilka godzin i zajadamy :)