Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Pasztet z selera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pasztet z warzyw, ale smaczny... zanim wystygł, już go prawie nie było

Pasztet z selera

Składniki:

Pasztet z selera

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera
Selery umyć obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Do rondla wlać 1 szklankę wody dodać do niej selera, kostki grzybowe, cebulę i dusić, mieszając aż z warzyw zrobi się pap[ka. Zestawić z ognia i ostudzić. Do zimnej masy dodać jaja, bułkę tartą oraz - do smaku - przyprawy. Całość dokładnie wyrobić i przełożyć do wąskiej i długiej blaszki (keksówki) i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez mniej więcej 80 minut.

Tagi:

tarta seler