kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasztet z selera

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wegetariański pasztet z selera. Przygotowany z warzyw, a smakuje wybornie. Dobrze smakuje na ciepło jak też na zimno.

Pasztet z selera

Składniki:

Pasztet z selera

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera
Seler myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (duże oczka). Cebulę kroimy w średnią kosteczkę, czosnek w drobną kosteczkę. Do garnka wkładamy starty seler, cebulę, czosnek oraz pokrojone masło i dolewamy bulion. Gotujemy przez 15 minut.
Do ostudzonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą, chrzan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki ( blaszka wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą).
Zapiekać około godziny w temp.180 stopni.