polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Pasztet z soczewicą i puree z dyni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z soczewicą i puree z dyni

Pasztet z soczewicą i puree z dyni

Składniki:

Pasztet z soczewicą i puree z dyni

 

  • 1 szklanka ugotowanej dyni (puree)
  • pół szklanki ugotowanej brązowej soczewicy
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta tymianku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku
  • 1,5 szklanki pokruszonego pełnoziarnistego chleba
  • szczypta zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka świeżej, pokrojonej bazylii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z soczewicą i puree z dyni
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać na rozgrzany olej, zeszklić. Dodać czosnek. Smażyć na małym ogniu przez minutę. Pozostałe składniki wymieszać ze sobą, dodać cebulę i czosnek. Dokładnie wymieszać. Blaszkę natłuścić, wypełnić masą, piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.