Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pasztet z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepis sprawdzony wielokrotnie

Pasztet z wątróbki

Składniki:

Pasztet z wątróbki

 

  • 1,2 wątróbki wieprzowej
  • 1 kg mięsa może być gulaszowe
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 dag mielonego pieprzu
  • majeranek
  • 6 dag musztardy
  • sól
  • pieprz
  • możesz dodać grzyby

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbki
wątróbkę i boczek oraz mięso podgotować w osolonej wodzie przepuścić dwa razy przez maszynkę dodać przyprawy musztardę i grzyby wymieszać na jednolitą masę nadać odpowiedni kształt włożyć do żaroodpornego naczynia i piec aż powstanie lekko brązowa skórka

Tagi:

mięso grzyby