Strona główna Pasztet z wątróbki drobiowej

Pasztet z wątróbki drobiowej
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świąteczny prezent kulinarny

superbaba4 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1
Pasztet z wątróbki drobiowej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

100 % wątróbki w pasztecie. Możemy dowolnie dopasować przyprawy do naszego gustu kulinarnego.


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z wątróbki drobiowej - SKŁADNIKI:

  • 400 g wątróbki
  • 1/2 białej cebuli
  • tymianek ( do smaku)

Pasztet z wątróbki drobiowej - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę dokładnie oczyszczamy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej wcześniej oliwie. Usmażoną cebulkę dodajemy do wątróbki. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do wątróbki. całość dokładnie rozdrabniamy blenderem Triblade. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Kokliki smarujemy masłem a piekarnik nagrzewamy do 150 C. Masę przelewamy do koklików i pieczemy około 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podany z żurawiną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z wątróbki drobiowej (strona 1 z 1)  
Netka

Netka
offline

2011-11-28 15:01
Bardzo mi się podoba ten przepis,już od jakiegoś czasu mam też zamiar zrobić taki pasztet,skorzystam z Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
superbaba4

superbaba4
offline

2011-11-28 16:26
Netka napisał(a):

Bardzo mi się podoba ten przepis,już od jakiegoś czasu mam też zamiar zrobić taki pasztet,skorzystam z Twojego przepisu:)

Netka - dziękuję, przygotowanie pasztetu jest dziecinnie proste, a jeśli idzie o smak o niebo lepsze niż te , które możemy kupić gotowe
Skomentuj
Oceń:
0
zzeszytubabci

zzeszytubabci
offline

2011-12-01 14:20
Domowy pasztet zawsze najlepszy. Zwłaszcza tak pięknie podany!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Pasztet z żurawiną Flaczki drobiowe z papryką  Potrawka z serduszek drobiowych
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Smażona wątróbka Flaki wołowe z warzywami
Wątróbka z cebulką Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane