Strona główna Pasztet z wątróbki drobiowej

Pasztet z wątróbki drobiowej
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świąteczny prezent kulinarny

superbaba4 - autor przepisu Pasztet z wątróbki drobiowej offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pasztet z wątróbki drobiowej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

100 % wątróbki w pasztecie. Możemy dowolnie dopasować przyprawy do naszego gustu kulinarnego.


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z wątróbki drobiowej - SKŁADNIKI:

  • 400 g wątróbki
  • 1/2 białej cebuli
  • 150 g masła
  • oliwa z oliwek
  • 1 jajko
  • tymianek ( do smaku)
  • pieprz ziołowy ( do smaku)
  • czosnek granulowany ( do smaku)
  • sól morska prowansalska ( do smaku)

Pasztet z wątróbki drobiowej - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę dokładnie oczyszczamy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej wcześniej oliwie. Usmażoną cebulkę dodajemy do wątróbki. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do wątróbki. całość dokładnie rozdrabniamy blenderem Triblade. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Kokliki smarujemy masłem a piekarnik nagrzewamy do 150 C. Masę przelewamy do koklików i pieczemy około 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podany z żurawiną.



Komentarze do Pasztet z wątróbki drobiowej (strona 1 z 1)  
Netka

Netka
offline

2011-11-28 15:01
Bardzo mi się podoba ten przepis,już od jakiegoś czasu mam też zamiar zrobić taki pasztet,skorzystam z Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
superbaba4

superbaba4
offline

2011-11-28 16:26
Netka napisał(a):

Bardzo mi się podoba ten przepis,już od jakiegoś czasu mam też zamiar zrobić taki pasztet,skorzystam z Twojego przepisu:)

Netka - dziękuję, przygotowanie pasztetu jest dziecinnie proste, a jeśli idzie o smak o niebo lepsze niż te , które możemy kupić gotowe
Skomentuj
Oceń:
0
zzeszytubabci

zzeszytubabci
offline

2011-12-01 14:20
Domowy pasztet zawsze najlepszy. Zwłaszcza tak pięknie podany!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem Zupa fasolowa Eli z serduszkami Panierowana wątróbka
Klopsiki z wątróbki  sosie czekoladowo-wiśniowym Pasztet mięsny z wątróbką Indycza wątróbka w sosie
Pasta z wątróbki Wątróbka z cebulą i kalafiorem Gryczanka z żołądkowym gulaszem.
Pełnoziarniste penne w sosie wątróbkowym Langosze z wątróbką i warzywami. Cielęce nerki w sosie
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane