Strona główna Pasztet z wątróbki drobiowej

Pasztet z wątróbki drobiowej
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świąteczny prezent kulinarny

superbaba4 - Przepis na: Pasztet z wątróbki drobiowej offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pasztet z wątróbki drobiowej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

100 % wątróbki w pasztecie. Możemy dowolnie dopasować przyprawy do naszego gustu kulinarnego.


trudność: łatwe
czas:

Pasztet z wątróbki drobiowej - SKŁADNIKI:

  • 400 g wątróbki
  • 1/2 białej cebuli
  • 150 g masła
  • 1 jajko
  • tymianek ( do smaku)

Pasztet z wątróbki drobiowej - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę dokładnie oczyszczamy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej wcześniej oliwie. Usmażoną cebulkę dodajemy do wątróbki. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do wątróbki. całość dokładnie rozdrabniamy blenderem Triblade. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Kokliki smarujemy masłem a piekarnik nagrzewamy do 150 C. Masę przelewamy do koklików i pieczemy około 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podany z żurawiną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z wątróbki drobiowej (strona 1 z 1)  
Netka

Netka
offline

2011-11-28 15:01
Bardzo mi się podoba ten przepis,już od jakiegoś czasu mam też zamiar zrobić taki pasztet,skorzystam z Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
superbaba4

superbaba4
offline

2011-11-28 16:26
Netka napisał(a):

Bardzo mi się podoba ten przepis,już od jakiegoś czasu mam też zamiar zrobić taki pasztet,skorzystam z Twojego przepisu:)

Netka - dziękuję, przygotowanie pasztetu jest dziecinnie proste, a jeśli idzie o smak o niebo lepsze niż te , które możemy kupić gotowe
Skomentuj
Oceń:
0
zzeszytubabci

zzeszytubabci
offline

2011-12-01 14:20
Domowy pasztet zawsze najlepszy. Zwłaszcza tak pięknie podany!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach
Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą Wątróbka z jabłkiem i marchwią
Wątróbka z jabłkami Domowy drobiowy pasztet Wątróbka z czereśniami
Czosnkowa wątróbka na pierzynce Flaczki z żołądków drobiowych Ozorki na warzywnej pierzynce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane