pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Pasztet z wątroby

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ulubiony pasztet w naszym domu

Pasztet z wątroby

Składniki:

Pasztet z wątroby

  • 1/2kg wątroby
  • 20dag pieczarek
  • 2jajka
  • 2 cebule
  • 2łyżki majonezu
  • sól,pieprz,zielona pietruszka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątroby

wątrobę usmażyć z cebulą ma być twarda.Pokrojone pieczarki smażymy z drugą cebulą.Jajka gotujemy na twardo.Wątrobę,pieczarki,jajka mielimy w maszynce do mięsa.Do zmielonej masy dodajemy sól,pieprz,majonez i posiekaną pietruszkę.

Redakcja poleca: