js28

js28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Pasztet z wędzonej ryby

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna pasta do kanapek - na każdą okazję

Pasztet z wędzonej ryby

Składniki:

Pasztet z wędzonej ryby

 

  • 20 dag wędzonej ryby
  • 3 łyżki masła
  • 10 dag gęstej śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon (np. Kamis)
  • 2 łyżki białego słodkiego wina
  • sok z połowy cytryny
  • pęczek koperku
  • łyżka kaparów (niekoniecznie).

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wędzonej ryby
Rybę oddzielić od skóry, wyjąć ości. Włożyć do miski. Masło roztopić, dodać do ryby. Następnie dołożyć śmietanę, musztardę, wino i sok z cytryny. Wszystko dokładnie zmiksować (najlepiej blenderem). Do masy dodać posiekany drobno koperek. Włożyć do miseczki (ceramicznej lub szklanej) i schłodzić w lodówce. Udekorować kaparami i podawać z pieczywem. Ja nie miałam kaparów, ale i tak wyszło pysznie!

Tagi:

ryba ryby kapary