Strona główna Pasztet z zająca

Pasztet z zająca

Przystawki « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Pasztet z zająca offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pasztet z zająca
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pysznie smakuje można podawać z chrzanem i żurawiną


trudność: trudne
czas:

Pasztet z zająca - SKŁADNIKI:

Pasztet z zająca - PRZYGOTOWANIE:

Przodek zajęczy, wieprzowinę, schab, boczek podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielski, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.Wątrobę oraz podroby poddusić na tłuszczu wraz z cebulą. Wszystko przemleć przez maszynkę 4 razy. Do masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, imbir i wyrobić dokładnie.Słoninę pokroić w kostkę dodać do masy.Wysmarowaną tłuszczem formę wyłożyć masą pasztetową.Ugotować w piekarniku tj. formę z pasztetem włożyć do większej formy z wodą. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z zająca  

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj