Strona główna Pasztet z zająca

Pasztet z zająca

Przystawki « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pasztet z zająca
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pysznie smakuje można podawać z chrzanem i żurawiną


trudność: trudne
czas:

Pasztet z zająca - SKŁADNIKI:

Pasztet z zająca - PRZYGOTOWANIE:

Przodek zajęczy, wieprzowinę, schab, boczek podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielski, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.Wątrobę oraz podroby poddusić na tłuszczu wraz z cebulą. Wszystko przemleć przez maszynkę 4 razy. Do masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, imbir i wyrobić dokładnie.Słoninę pokroić w kostkę dodać do masy.Wysmarowaną tłuszczem formę wyłożyć masą pasztetową.Ugotować w piekarniku tj. formę z pasztetem włożyć do większej formy z wodą. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z zająca  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane