Strona główna Pasztet z zająca

Pasztet z zająca

Przystawki « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Pasztet z zająca offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pasztet z zająca
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pysznie smakuje można podawać z chrzanem i żurawiną


trudność: trudne
czas:

Pasztet z zająca - SKŁADNIKI:

Pasztet z zająca - PRZYGOTOWANIE:

Przodek zajęczy, wieprzowinę, schab, boczek podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielski, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.Wątrobę oraz podroby poddusić na tłuszczu wraz z cebulą. Wszystko przemleć przez maszynkę 4 razy. Do masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, imbir i wyrobić dokładnie.Słoninę pokroić w kostkę dodać do masy.Wysmarowaną tłuszczem formę wyłożyć masą pasztetową.Ugotować w piekarniku tj. formę z pasztetem włożyć do większej formy z wodą. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z zająca  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane