Strona główna Pasztet z zająca

Pasztet z zająca

Przystawki « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pasztet z zająca
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pysznie smakuje można podawać z chrzanem i żurawiną


trudność: trudne
czas:

Pasztet z zająca - SKŁADNIKI:

Pasztet z zająca - PRZYGOTOWANIE:

Przodek zajęczy, wieprzowinę, schab, boczek podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielski, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.Wątrobę oraz podroby poddusić na tłuszczu wraz z cebulą. Wszystko przemleć przez maszynkę 4 razy. Do masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, imbir i wyrobić dokładnie.Słoninę pokroić w kostkę dodać do masy.Wysmarowaną tłuszczem formę wyłożyć masą pasztetową.Ugotować w piekarniku tj. formę z pasztetem włożyć do większej formy z wodą. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z zająca  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane