agata17ko

agata17ko

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Pasztetowe pomidory

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekane pomidory idealne na kolacje dla dwojga

Pasztetowe pomidory

Składniki:

Pasztetowe pomidory

 

  • 4 duze pomidory
  • mięso mielone wieprzowe
  • pasztet Drobiowo pomidorowy DROP
  • ser
  • cebula przyprawy

Sposób przygotowania:

Pasztetowe pomidory
Pomidory wydrązamy. Mięso mielone mieszamy z cebulką, pokrojoną w kosteczkę. I doprawiamy. Następnie faszerujemy powstałą masa pomidory. Kładziemy na wierzch po grubym plastrze sera i Zapiekamy w naczyniu zaroodpornym. Do szprycy nakłądamy pasztetu. Gdy pomidory wyciagniemy z pieca, za pomoca szprycy wyciskamy na każdym koło lub jakiś pasztetowy wzór.