Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej...

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką

Składniki:

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką

 

  • 400 g wątróbek drobiowych,
  • 1 cebula,
  • 30 ml oleju,
  • 1 łyżeczka żelatyna,
  • sól, pieprz,
  • 60 ml wina czerwonego wytrawnego,
  • 80 g masła,
  • 3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii

 

Sposób przygotowania:

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką
Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło. Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl

Tagi:

galaretka