mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Patelnia z jajem od serca

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Propozycja walentynkowa dla zakochanych i nie tylko. Szybka, i prosta w przygotowaniu na kolację walentynkową.

Patelnia z jajem od serca Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Patelnia z jajem od serca

 

Sposób przygotowania:

Patelnia z jajem od serca
Pierś z kurczaka myję, następnie kroję na małe kawałki.Cebulę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do piersi razem z rozgniecionym czosnkiem. . Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i odstawiam na godzinę do lodówki. Na patelni na oleju przesmażam zamarynowane mięso z cebulką, dodaję pokrojoną paprykę, wlewam pomidory z puszek i duszę dalej. Doprawiam przyprawą do pomidorów. jak pomidory się zredukują, i całość zgęstnieje, dodaję fasolę z puszki mieszam, i układam serca z parówek. Każdą parówkę nacinam, następnie wywijam spinam na końcu wykałaczką i układam na patelni. W serca wbijam jaja, układam po kawałku papryczki chili, dodaję pomidorki koktajlowe żółte. i całość wstawiam do piekarnika na 15 minut temp 180 stopni, albo dalej przesmażam na gazie. Przed podaniem dekoruję bazylią świeżą, wyjmuję wykałaczki z parówek.
Patelnia z jajem od serca
Pomidory z puszki fasola z puszki papryka
Patelnia z jajem od serca
Pierś z kurczaka pokrojona zamarynowana w misce