iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Patisony nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wybierajmy patisony sredniej wielkosci

Patisony nadziewane pasztetem

Składniki:

Patisony nadziewane pasztetem

 

  • 3 małe patisony ,
  • 30dek miesa mielonego ,
  • jajko,
  • woreczek ryżu,
  • pieprz
  • 3 pasztety drop,
  • łyzeczka masła ,
  • cebula,
  • ,

Sposób przygotowania:

Patisony nadziewane pasztetem
Patisonom odcinamy górną część (zostawiamy ją) łyżeczką drążymy i usuwamy nasiona, potem około 10 min blanszujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy, studzimy i osuszamy. farsz . Ryż gotujemy ,cebuklę kroimy podsmazamy na masle ,wszystko łączymy z pasztetami i mięsem mielonym . Farszem nadziewamy patisony z dużą "górką", na którą nakładamy wcześniej odcięty "kapelusik". Umieszczamy patisony w żaroodpornym naczyniu, na dno wlewamy wywar z włoszczyzny do połowy wysokości, nakrywamy naczynie pokrywką i pieczemy w piekarniku w tem 200'C około 50 min .