iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z czerwoną cebulą i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne i bardzo zdrowe danie. Głównym składnikiem jest pęczak do tego podsmażone boczniaki i odrobina czerwonej cebuli. Szybko zdrowo i smacznie.

Pęczak z czerwoną cebulą i boczniakami

Składniki:

Pęczak z czerwoną cebulą i boczniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z czerwoną cebulą i boczniakami
Pęczak gotujemy w solonej wodzie, mieszając co jakiś czas. Kiedy robi się miękki nakrywamy, gasimy ogień i odstawiamy.

Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, po 5 min podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy posiekany drobno czosnek niedźwiedzi mieszamy i doprawiamy solą.

Wszystkie składniki łączymy z sobą. Dusimy jeszcze chwilę aż smaki połączą sie. Doprawiamy pieprzem do smaku.