iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z grillowaną gruszką i bakłażanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Coś smacznego i zdrowego. Pęczak syty, zdrowy, do tego grillowana gruszka i bakłażan. Wszystko z dodatkiem posiekanego czosnku niedźwiedziego dla zdrowia i smaku.

Pęczak z grillowaną gruszką i bakłażanem

Składniki:

Pęczak z grillowaną gruszką i bakłażanem

 

 

  • 1 gruszka

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z grillowaną gruszką i bakłażanem
Bakłażan kroimy w półplasterki solimy odstawiamy. Po ok 15 min. płuczemy i grillujemy.

Gruszkę nie obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półplasterki, grillujemy.

Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do grillowanego bakłażana i gruszki. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.

Czosnek niedźwiedzi siekamy, dodajemy do pączku. Mieszamy.

Dodajemy wyciśnięty czosnek i 2 łyżki oleju, solimy doprawiamy pieprzem.

Podajemy. 

Tagi:

grill danie kasza