Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pęczak z grochem to danie jednogarnkowe.

Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

Składniki:

Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach
Pęczak i groch oddzielnie zamoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Następnie oddzielnie ugotować. (Groch ugotować w świeżej wodzie) W trzecim garnku udusić w niewielkiej ilości wody pokrojone na porcje żeberka razem z pokrojoną marchewką, pietruszką, cebulą, listkiem laurowym, odrobiną soli i pieprzu. Gdy wszystkie składniki są miękkie razem wymieszać. Podawać polane stopionym wędzonym boczkiem.