redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Pęczak z kremowym serem pleśniowym i bobem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pęczak z kremowym serem pleśniowym, bobem i bluszczem z suszonych warzyw - danie serwowane w restauracji Sztuki&Sztuczki. Zobacz jak to zrobić.

Pęczak z kremowym serem pleśniowym i bobem

Składniki:

Pęczak z kremowym serem pleśniowym i bobem

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z kremowym serem pleśniowym i bobem
1. Pęczak gotujemy z mlekiem i wodą, obieramy bób ze skórki i odkładamy na bok.

2. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i również odkładamy na bok. Warzywa (marchew, pietruszkę, buraka) kroimy w cienkie plastry, wykładamy je na blachę pokrytą papierem do pieczenia, smarujemy delikatnie oliwą i wkładamy do pieca w celu ich wysuszenia. Gdy warzywne chipsy będą już gotowe wyjmujemy je i oprószamy solą i pieprzem.

3. Gdy pęczak jest już gotowy odlewamy go i przekładamy do drugiego garnka gdzie wymieszamy go ze śmietaną, bobem i serem pleśniowym i przyprawami.

4. Po przygotowaniu układamy na głębokim talerzu dekorując naszymi chipsami warzywnym.