iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z pieczarkami i porem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pęczak stał się częstym gościem w moim domu. Przynajmniej dwa razy w tygodniu serwuje go moim domownikom . Podaje go na różne sposoby , dziś lekko wegetariańsko z dodatkiem pieczarek , cukinii i pora .

Pęczak z pieczarkami i porem

Składniki:

Pęczak z pieczarkami i porem

 

 

  • cebula 1/2 szt

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z pieczarkami i porem
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę . Pora dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Ugniatamy ręką aby kółka pora ładnie się rozłączyły . Na masełku podsmażamy pora, pieczarki , cebulkę i cukinię . Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Pęczak dobrze płuczemy zalewamy wodą , wodę solimy i gotujemy na małym ogniu. Ugotowany pęczak łączymy z podsmażonymi warzywami. Dodajemy jeszcze odrobinę masła. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.

Tagi:

cukinia pory