ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pęczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki pęczak może być dodatkiem do mięsa ale również samodzielnym daniem

Pęczak z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pęczak z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z warzywami
Kaszę płuczemy i zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy wegetę i gotujemy ok. 45 minut do miękkości. Na głęboką patelnię z tłuszczem wrzucamy cebulę drobno posiekaną, następnie pieczarki pokrojone w plasterki, całość dusimy 10 minut, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę. Wszystko dusimy kilkanaście minut aż marchewka będzie miękka. Gdy kasza będzie gotowa wrzucamy ją do warzyw i dusimy jeszcze całość 10-15 minut. w trakcie doprawiamy solą,pieprzem i paryką. Smacznego :)
Pęczak z warzywami
pieczarki i marchwe dusimy do miękkości
Pęczak z warzywami
następnie całość jeszcze dusimy i doprawiamy