iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne dość szybkie w wykonaniu danie, pasujące na jesienny obiad. Tym razem w roli głównej pęczak dla koloru i zdrowia szpinak i asysta białej grillowanej kiełbasy.

Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy

Składniki:

Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy

 

 

 

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

 

 

 

  • 2 kawałki białej kiełbasy

Sposób przygotowania:

Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy.

Na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek z szpinakiem. Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany pęczak, mieszamy.

Doprawiamy solą , pieprzem i kilkoma łyżkami śmietany. Na patelni grillowej podsmażamy plasterki białej kiełbasy.

Pęczak ze szpinakiem wykładamy na talerz dodajemy grillowaną kiełbasę i podajemy. 

Tagi:

szpinak