motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka sałatka w sosie majonezowo-jogurtowym

Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym

 

  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 1 pomidor
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • SOS;
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/3 łyżeczki papryki
  • 1/3 łyżeczki soli ziołowej
  • 1/3 łyżeczki oregano

Sposób przygotowania:

Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym
Oczyszczoną kapustę siekamy i dajemy do miseczki. Pomidora kroimy na kostkę. Ogórka obieramy i też kroimy w kostkę. Obrany czosnek drobno kroimy. Pokrojonego ogórka razem z pomidorem i czosnkiem dajemy do pokrojonej kapusty. SOS; do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do sosu i dokładnie mieszamy. Przygotowany sos dajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby składniki dobrze się połączyły.
Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym
Kapustę szatkujemy. Pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Czosnek drobno kroimy
Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym
Potrzebne składniki do sosu dajemy do miseczki
Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym
Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę
Pekinka w sosie majonezowo-jogurtowym
Sos dajemy do sałatki i dokładnie mieszamy

Tagi:

sosy