zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka z marchewką i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

smaczna surówka z kapusty pekińskiej

Pekinka z marchewką i rukolą

Składniki:

Pekinka z marchewką i rukolą

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 garść świeżej rukoli
  • sól morska z pieprzem do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Pekinka z marchewką i rukolą
Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Cebulę i marchew obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać te składniki do kapusty, dodać porwaną na mniejsze kawałki rukolę, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do dań mięsnych, rybnych lub pierogów.