Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pekinka z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta pekińska jest w zimie niezastąpioną bazą do surówek.

Pekinka z ogórkiem

Składniki:

Pekinka z ogórkiem

 

  • 6 dużych liści kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek wężowy
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżeczki słonecznika
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pekinka z ogórkiem
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i targamy na mniejsze części usuwając przy tym głąby. Ogórek obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do tak przygotowanej kapusty i ogórka dodajemy kukurydzę, słonecznik, majonez, jogurt i szczyptę bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Tagi:

ogórki