VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 619]

Pekinka z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja.

Pekinka z ogórkiem

Składniki:

Pekinka z ogórkiem

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 marchewka
  • 1 biała cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pekinka z ogórkiem
Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na końcu dodajemy majonez i ponownie mieszamy. W sezonie letnim idealna do mięs z grilla.