zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2011]

Pekinka z ogórkiem,kukurydzą i pomidorem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna wariacja na temat pekinki

Pekinka z ogórkiem,kukurydzą i pomidorem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka z ogórkiem,kukurydzą i pomidorem

  • 300 g kapusty pekińskiej
  • 1 mały pomidor ( może być duży )
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 średni świeży ogórek
  • 1 średnia cebula
  • sok z 1 cytryny
  • Do smaku :
  • sól
  • cukier
  • pieprz czarny
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Pekinka z ogórkiem,kukurydzą i pomidorem

Z umytej i przekrojonej cytryny wycisnąć sok. Kapustę poszatkować. Ogórka umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i umyć razem z pomidorem i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki na surówkę wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę dobrze jest odstawić na około 5-10 minut aby smaki się przegryzły. Gdyby okazało się, że jest mało doprawiona doprawić ja i ponownie wymieszać.

Redakcja poleca: