renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pekińska z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetne po.łączenie warzyw i owoców.

Pekińska z gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekińska z gruszką

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z gruszką
Wszystkie warzywa i owoce umyć pod bierzącą wodą i osuszyć. Kapustę poszatkować, marchewkę , jabłko i gruszkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wrzucić do salaterki. Cebulę również obrać i pokroić w kostkę, dodać do reszty surówki. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Przed podaniem udekorować rzeżuchą i pestkami dyni.
Pekińska z gruszką
Umytą i osuszoną kapustę poszatkować drobno.
Pekińska z gruszką
Marchewkę jabłko i gruszkę zetrzeć na tarce.
Pekińska z gruszką
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wymieszać.
Pekińska z gruszką
Doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze śmietaną.