monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kolejna porcja kapusty pekińskiej...

Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym

 

  • 200 g kapusty pekińskiej
  • 1/2 wężowego ogórka zielonego
  • 3 gałązki koperku
  • 3 łyżki sosu czosnkowego (przepis: https://gotujmy.pl/sos-czosnkowy-po-mojemu,przepisy,183767.html),
  • sól

Sposób przygotowania:

Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym
Kapustę pokroić w cienkie piórka,przepłukać na sicie pod bieżącą wodą a potem porządnie osuszyć. Przełożyć do miski. Ogórka wyszorować,osuszyć i pokroić w małą kostkę,połączyć z kapustą. Umyty i suchy koperek "oskubać",tzn. piórka koperku oddzielić od gałązek,a następnie drobno je poszatkować. Dodać sól,sos czosnkowy i wymieszać dokładnie aby sos połączył się z każdym składnikiem surówki. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym
kapustę pokroić w cienkie piórka a następnie umyć ją i osuszyć
Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym
ogórka razem ze skórką pokroić w mała kostkę
Pekińska z koperkiem i sosem czosnkowym
dodać pokrojony koperek sos czosnkowy i wymieszać