Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pekińska z ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka surówka obiadowa z ogórkami

Pekińska z ogórkami

Składniki:

Pekińska z ogórkami

 

  • 1/2 mała kapusta pekińska,
  • 1/2 średni ogórek,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1/2 białej części pora,
  • 2 łyżki majonezu,
  • Sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • 0,5 łyżki octu balsamicznego
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Pekińska z ogórkami
Kiszone ogórki kroimy w ćwiartki talarków. Kapustę pekińską obieramy z zewnętrznych liści, dokładnie myjemy, a następnie drobno siekamy, dodajemy do ogórków. Surowego ogórka obieramy i również kroimy w ćwiartki talarków. Białą część poraz kroimy w cienkie i dodajemy do pozostałych składników wraz z majonezem. Wlewamy ocet balsamiczny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy listkami pietruszki, podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do obiadu.

Tagi:

ogórki