Piotr Ceranowicz

Piotr Ceranowicz

Kucharz
[Przepisów: 6]

Pełnoziarniste wstążki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty patent na danie rybne. Pełnoziarniste wstążki z tuńczykiem przygotowuje się szybko a ich smak z pewnością przypadnie gustu całej rodzinie!

Pełnoziarniste wstążki z tuńczykiem

Składniki:

Pełnoziarniste wstążki z tuńczykiem

 

  • Makaron Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki 400 g
  • Dojrzałe pomidory 800 g
  • Cebula 100 g
  • 3 ząbki czosnku
  • Tuńczyk w sosie własnym 250 g
  • Śmietana 200 ml
  • Natka pietruszki 10 g
  • Koperek 10 g
  • Bazylia 10 g
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pełnoziarniste wstążki z tuńczykiem
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

2. Pomidory kroimy w paski, cebulę siekamy w piórka a czosnek w kosteczkę.

3. Na patelni podsmażamy cebulę z pomidorami, dodajemy czosnek.

4. Gdy całość się podsmaży, zalewamy warzywa śmietaną.

5. Kiedy sos zgęstnieje, dodajemy tuńczyka i posiekane zioła.

6. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i całe danie doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis z Lubella.pl