Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pełnoziarnisty chleb z maszyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny pełnoziarnisty chlebek z maszyny

Pełnoziarnisty chleb z maszyny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pełnoziarnisty chleb z maszyny

 

Sposób przygotowania:

Pełnoziarnisty chleb z maszyny
Do maszyny wlewamy ciepłą wodę. Dolewamy olej, dosypujemy cukier i sól i zmieszane ze sobą trzy gatunki mąki. Na końcu wsypujemy drożdże. Włączamy program do wyrabiania i pieczenia chleba ziarnistego. Pod sam koniec wyrabiania, przed rośnięciem dosypujemy siemię lniane, tak, żeby jeszcze zdążyło wymieszać się z masą chlebową. Bochenek chleba będzie ważył ok 900g.
Pełnoziarnisty chleb z maszyny
Wszystkie składniki wsypujemy do maszyny
Pełnoziarnisty chleb z maszyny
Upieczony chlebek waży ok 900 gram i jest pyszny

Tagi:

chleb pieczywo