ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Penne szpinakowe z sosem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla miłośników potraw z makaronu danie idealne.

Penne szpinakowe z sosem pomidorowym

Składniki:

Penne szpinakowe z sosem pomidorowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Penne szpinakowe z sosem pomidorowym
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na oliwie. Następnie wkładamy szpinak, rozmrażamy go na wolnym ogniu pod przykryciem. Odparowujemy zbędną wodę, doprawiamy solą do smaku, dodajemy wyciśnięty czosnek. W osobnym rondlu na odrobinie oliwy podsmażamy mięso. Doprawiamy je solą i pieprzem do smaku. Gdy już będzie gotowe, dodajemy przecier. Mąkę rozrabiamy w odrobinie wody, mieszamy aż pozbędziemy się grudek i zagęszczamy sos pomidorowy. Gotowy makaron mieszamy ze szpinakiem. Nakładamy porcje na talerze, na wierzchu układamy mięso z sosem. Smacznego!