VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo ciekawa i szybka propozycja na obiad lub kolację. Takie zestawienie zawsze się sprawdzi. Smak podkręca remulada duńska i rozmaryn.

Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami

Składniki:

Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami

 

  • 500 g filetu z piersi kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 5 pieczarek
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 3 łyżki sosu remulada duńska
  • 300 g makaronu penne

Sposób przygotowania:

Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami
Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju.

Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu.

Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem.