Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Penne z mięsem i pieczarkami w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron penne z mięsem i pieczarkami to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne i sycące danie obiadowe.

Penne z mięsem i pieczarkami w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z mięsem i pieczarkami w sosie

 

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy jarzynka
  • 2 łyżki śmietany
  • 30 dag makaronu penne
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup w płynie

Sposób przygotowania:

Penne z mięsem i pieczarkami w sosie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone na kawałeczki ugotowane mięso. Następnie wsypać posiekane pieczarki, wlać 3-4 łyżki wody i podsmażyć około 5-7 minut. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować. Połączyć z makaronem, doprawić o smaku, wymieszać, podgrzać, podawać. 
Penne z mięsem i pieczarkami w sosie
Ugotowane mięso pokroić na drobne kawałeczki
Penne z mięsem i pieczarkami w sosie
Połączyć z pieczarkami i cebulą podsmażyć
Penne z mięsem i pieczarkami w sosie
Dodać śmietanę wymieszaną z mąką zagotować
Penne z mięsem i pieczarkami w sosie
Połączyć z makaronem doprawić do smaku wymieszać podgrzać