Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Penne ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

makaronowe danie ze szpinakiem

Penne ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Penne ze szpinakiem
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę - przesmażamy na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. W chwili kiedy cebulką się zeszkli dodajemy mrożony szpinak i całość przesmażamy do czasu, aż będzie gorący (doprawiamy do smaku). Penne gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i gorące wykładamy na talerze. Na środku makaronu układamy 2-3 łyżki gorącego szpinaku, który na sam koniec posypujemy niewielką ilością drobno utartego sera żółtego, Danie dekorujemy szczypiorkiem.
Penne ze szpinakiem
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę - przesmażamy
Penne ze szpinakiem
W chwili kiedy cebulką się zeszkli dodajemy mrożony szpinak
Penne ze szpinakiem
przesmażamy do czasu, aż będzie gorący (
Penne ze szpinakiem
Na środku makaronu układamy 2-3 łyżki gorącego szpinkau

Tagi:

sery szpinak ser