OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Penne ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki, prosty obiad, niebywale smaczny ! A także bardzo zdrowy. Idealny również dla dzieci. Polecam.

Penne ze szpinakiem

Składniki:

Penne ze szpinakiem

 

  • 400 g makaronu rurki
  • 900 g szpinaku rozdrobnionego (mrożonka 2x450g)
  • Podwójne / Potrójne podpiersie z kurczaka
  • oregano , bazylia, majeranek, sól
  • cebula
  • ser żółty
  • olej

Sposób przygotowania:

Penne ze szpinakiem
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę- obficie przyprawić ziołami i osolić. Wrzucić mięso na zeszkloną cebulę i dusić pod przykryciem. W osobnym garnku na rozgrzany olej wrzucić szpinak - zagotować.

Ugotować makaron - wedle przepisu z opakowania. Do mięsa dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Jeśli potrawa przywiera do garnka - dolać wody. Dodać ugotowany makaron.

Wszystko wymieszać a na sam koniec wsypać starty ser.